Ručni radovi

srijeda, 23. ožujka 2016.

Crno -bijela dekupaž jaja

Drage čitateljice,

sigurna sam da ste poput mene, u velikim pripremama što se tiče predstojećeg blagdana Kristova uskrsnuća.Toliko toga treba uraditi, očistiti kuću, napraviti kolače i naravno neizostavna jaja. Vrijeme nama, domaćicama i ne ide baš na ruku. Svaki dan pada kiša i već ranije oprani prozori ponovo su za pranje.Nadam se da će se vrijeme makar malo proljepšati jer ne uspijem okopati niti gredice sa trajnicma koje su već dosta velike izrasle a po običaju našeg kraja na velike dane ne valja dirati u zemlju.S druge strane ovakvo vrijeme koje ne dozvoljava radove vani koristim za izradu i dekoriranje jaja u dekupaž tehnici. 


Jaja je potrebno najprije probušiti na dva vrha tj. sa obje strane. Zatim puhanjem istjeramo sadržaj jajeta, dobro operemo i ostavimo da se osuši unutrašnjost i vanjska strana.



Isprintamo odabrani motiv na višeslojnu paloma maramicu koju prethodno dobro zalijepimo na papir A4 formata. Nakon toga pažljivo odvojimo samo gornji sloj na kojem je motiv i zalijepimo na jaje.


Ostavimo jaja da se zalijepljeni motiv dobro osuši,a poslije ukrasimo po želji i ukusu. Za tu svrhu možemo koristiti bijelo perje, čipku, osušenu gipsofilu, špagu, dugmiće... na volju .


Ovoj kombinaciji jaja dodala sam buketić nježnih cvjetova bergenije iz mamina vrta.Naravno da ćemo jaja  farbati i bojama, o tome drugom prilikom.

Puno pozdrava svima, danas je Svjetski dan meterologa, nadam se da će nas obradovati ljepšim vremenom,