Ručni radovi

utorak, 21. siječnja 2014.

Što sa božićnom zvijezdom kada prođe Božić

Dragi čitatelju,

Božićna zvijezda je u našim domovina bila u predbožićno i božićno vrijeme drag gost. Svojim predivnim crvenim listovima davala je dozu radosti i veselja. U tmurnim i maglovitim danima činila je da kutak na kom je bila smještena bude ispunjen posebnom elegancijom.


Ali kao i sve drugo lijepo i blagdani brzo prođu. Iako izgleda još uvijek veselo i zdravo nekako nam nije više tako draga i prirasla srcu. Nameće se pitanje što činiti sa njom.Svakom na volju, ali ja bih ovdje željela iznijeti vlastito iskustvo od prošle godine.Nekako u ovo isto vrijeme prošle godine odlučila sam moju božićnu zvijezdu pokušati uzgojiti i za narednu godinu.


Pridržavala sam se svih savjeta koje sam našla na raznim internetskim stranicama, presađivala je, njegovala i početkom 10-og mjeseca svakodnevno prekrivala crnom vrećom u periodu od 16 sati popodne do 8 sati ujutro. Sve sam učinila najbolje što sam mogla. A rezultat... pogledajte i sami.


Sitnih i bijednih listova, totalno jadnog izgleda, u usporedbi sa novokupljenom... nemam riječi.


Zato dragi čitatelju, moj savjet ukoliko  želiš da ti sav uloženi trud bude uzalud i bez ikakvih rezultata, ostavi je za nadernu godinu.

Lijep pozdrav.